2024. Április 19., péntek
Emma névnapja

A Nutella világnapja - február 5

2022-06-04 10:30 | Nézettség: 882
Lehet kenyérre, kalácsra kenni, palacsintába tölteni, sütemények alapanyagaként használni vagy csak úgy magában kanalazni. Sőt 2007 óta már világnapja is van, minden év február 5-én tartják a világ csaknem összes országában a Nutella-imádó fanatikusok.

A Nutella világnapjának története

Az első World Nutella® nap Sara Rosso nevéhez fűződik. A népszerű amerikai blogger először 2007. február 5. napját szentelte a híres édességnek. Annyira szerette a Nutella-t, hogy úgy gondolta, megérdemel egy kis ünneplést. A mozgalomhoz a világ minden tájáról csatlakoztak a fanatikus rajongók, és minden fórumon népszerűsítették kedvenc csemegéjüket. Megjelentek a nutellás szelfik, nutellás posztok, a különleges mogyorókrémes receptek a közösségi média különböző felületein.

2015-től a World Nutella® nap szervezését Sara átadta - a terméket gyártó - Ferrero-nak, hogy még nagyobb tömegeket érhessen el a mogyorókrém-őrület.

A Nutella világnapja - február 5

De mi is az a Nutella?

A Nutella egy kenyérre kenhető, a nugáthoz hasonló ízű és állagú édes krém, melynek összetevői a cukor, növényi olaj, pörkölt mogyoró, kakaó, tejpor, szójalecitin és a vanília. A Nutella mogyorótartalma - mely minőségi mutató is egyben - a krém 13 %-át teszi ki.

A Nutella története 1940-ben kezdődött Olaszországban, ahol Pietro Ferrero olasz cukrász készített egy kenhető finomságot, ami mogyoróból, cukorból és tortabevonóból állt. Ezt a krémet,  "gianduja"-nak nevezett el. 1951-ben a recept módosításra került, és új nevet is kapott a csokis finomság , "supercrema gianduja"-nak nevezte a Ferrero. A Nutella nevet 1964-ben alkották az angol "nut", "hazelnut" (mogyoró) szóból és az olasz "ella" képzőből. A Ferrero cég 1964. április 20-án dobta piacra a terméket a Nutella név alatt,  és 1965-ben kezdődött el Olaszországon kívül is a forgalmazás.

Napjainkban a Nutella csaknem a világ minden országában megtalálható Kanadától Thaiföldig, Ecuadortól Ausztráliáig, valamint egész Európában.
Sütemények alapanyagaként, palacsintába töltve, kenyérre, kalácsra kenve, vagy csak úgy magában a krémet kanalazva, sok gyermeknek és felnőttnek kedvencévé vált.

Hogyan ünnepeljük a Nutella világnapját?

Pár ötlet / tanács, hogy hogyan ünnepeljük meg a Nutella világnapját.

  1. Készíts süteményt Nutellával!
  2. Írj egy dalt, vagy egy verset a Nutelláról!
  3. Élvezd a Nutella izét valamilyen különleges - izgalmas helyen!  
  4. Pózolj egy üveg Nutellával és készíts róla fényképet!
  5. Készíts egy Nutellával kapcsolatos művészeti alkotást!
  6. Adj egy üveg Nutellát azoknak, akiket szeretsz!
  7. Éld át újra első Nutalállás élményedet!
  8. Vezess be valakit a Nutella világába, aki még nem találkozott vele!
  9. Tarts egy házibulit a Nutella tiszteletére sok-sok nutellás finomsággal!


Forrás: www.nutelladay.com

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Április hónap névnapok