2024. Április 24., szerda
György névnapja

Július 2. - Az UFO világnapja

2022-05-30 16:59 | Nézettség: 598
UFO-k márpedig léteznek, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az UFO-nak világnapja is van. Az UFO betűszó magyarul azonosíthatatlan repülő tárgyat jelent, persze mindenki a más világokból érkező űrlényekkel azonosítja.
Július 2. - Az UFO világnapja

Július 2-a az UFO világnapja,  annak emlékére, hogy 1947. július 2-án történt az úgynevezett, roswelli UFO-eset. Akkor állítólag egy UFO zuhant le az új-mexikói Roswell külső részén. A légierő illetékesei mindent tagadtak, szerintük csupán egy meteorológiai léggömböt fogtak. A rejtély azonban 2007-ben váratlan fordulatot vett: a támaszpont sajtókapcsolati ügyeit intéző hadnagy, a 2006-ban elhunyt Walter Haut  egy esküvel hitelesített nyilatkozatot hagyott hátra, miszerint az időjárási ballon csak fedő sztori volt, a valódi tárgyat a hadsereg egy közeli hangárban tárolta.

Az első UFO világnapot 2001-ben tartották. Sokakban merülhet fel a kérdés, hogyan lehet ezt a világnapot ünnepelni. A szervezők javaslatai a következők: Közös UFO-s filmek nézése, az égbolt fürkészése összejövetelek keretein belül, szervezett beszélgetések, elmélkedések az UFO témakörben. Hollywood számtalanszor feldolgozta az idegenek érkezése témáját. Elég, ha csak a ma már 30-as éveiben járó ET filmre gondolunk, vagy a Marslakó a mostohám című vigjátékra Kim Basingerrel a főszerepben. Persze az idegenek nem mindig jó szándékkal közelednek a Földhöz a mozivásznon, a Függetlenség napja című film például támadó, agresszív lényeknek ábrázolja az UFO-kat. 

Az UFO szó tulajdonképpen azonosíthatalan repülő tárgyat jelet, ezért - ha tágabb értelemben nézzük -  számos férfi találkozhat velük a hétköznapokban is egy-egy párkapcsolati vitát követően, hiszen nem feltetlen lehet egyből azonosítani a feléjük repülő teáscsésze aljat. A viccet felretéve, UFO észlelésekkel gyakran találkozhatunk a médiában, Az internetes-digitális világunkban fényképek, videók sokasága probálja igazolni az UFO, értsük alatta: az idegen lények létezésést. A legtöbb iUFO dokumentumról kiderül, hogy van rá UFO mentes magyarázat, vagy egyszerűen a hitelessége nem igazolható.


 

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Április hónap névnapok