2024. május 8., szerda
Mihály névnapja

A Bolondos Menet Napja - Január 7

2024-01-03 22:26 | Nézettség: 369
Január 7-én ünneplik a világ sok városában a Monty Python ihlette mókás világnapot, a Nemzetközi Bolondos Menet Napját. , amikor az emberek szokatlanul vicces járásmódokkal örvendeztetik meg a körülöttük lévőket. Nézzük a világnap történetét és az hogy, hogyan tudjuk mi is ünnepelni.

International Silly Walk Day eredete

Az International Silly Walk Day, magyarul a Nemzetközi Bolondos Menet Napja eredete szorosan kapcsolódik a legendás Monty Python komédiacsoporthoz. A világhírű angol humoristák az 1970-es években készítették el "A Bolondos Séták Minisztériuma" című darabjukat, amelyben John Cleese egy olyan karaktert alakított, aki elképesztően különböző és abszurd módon sétált.

Az első Nemzetközi Bolondos Menet Napja 2011-ben zajlott le, amikor rajongók és hívek világszerte elkezdték ünnepelni az ikonikus Monty Python sétát.  Azóta a világnap egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és sok városban hivatalos eseményeket is szerveznek a nap tiszteletére.

 

A Bolondos Menet Napja - Január 7

Fotó forrása: https://www.thesun.co.uk/health/20831093/monty-python-style-silly-walk-help-live-longer/

Hogyan lehet megünnepelni a világnapot?

A Nemzetközi Bolondos Menet Napja egyszerűen, ám annál mókásabb módon ünnepelhető. Az emberek bátran elengedhetik szokásos gyaloglási szokásaikat, és átváltozhatnak abszurd, hóbortos járásmódok kedvelőivé és ezt megmutathatják a többi embertársuknak.

Extravagáns séták

Ne szégyelljük megmutatni a kreativitásunkat! Az emberek szabadon kifejezhetik magukat extrém és mókás kifutásaikkal, ahogy a Monty Python klasszikusában is tették.

Családi Bolondos Menet

Az egész család csatlakozhat az ünnepi mókához, és együtt alkothatnak egy kis csapatot, hogy még nagyobb nevetésre ösztönözzék az embereket.

Séták a Virtuális térben

 A Nemzetközi Bolondos Menet Napja elterjedt a virtuális térbe is. Az emberek online megoszthatják vicces kifutásaikat közösségi média platformokon, hogy mások is részesüljenek a humorban.

Helyi Események

Néhány városban hivatalos rendezvényeket is szerveznek, ahol az emberek együtt bolondozhatnak és találkozhatnak más humor kedvelőivel.

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Május hónap névnapok