2022. július 7., csütörtök
Appolónia névnapja

Névnaptár, minden ami névnap

A Névnaptár oldalon keresztül nem csak azt tudhatja meg a kedves olvasó, mi a mai névnap, illetve milyen névnap lesz a közeljövőben. Sok – a névnapokhoz, nevekhez köthető – tudnivalóval is szolgálunk a téma iránt érdeklődőknek. A mai névnap mellett az összes hagyományos és az asztali naptárban nem szereplő névnap megtalálható a Névnaptár oldalon, ABC sorrendben és havi bontásban.

Mai névnap

Mai névnapok

Július 7.
További névnapok

További névnapok

Névnaptár menü

Névnap? Mi segítünk!

Itt tényleg mindent megtalálsz a névnapokkal, világnapokkal kapcsolatban, de ha mégsem, akkor küldd el nekülnk kérdésed, javaslatod e-mailben.

Megkeressük neked a névnapot, ha te sehol sem találod!

 

 

Információt kaphatnak látogatóink a névnapok eredetéről, a névnapokhoz kapcsolódó hagyományokról is. A névnapok eredete legtöbbször szentekhez köthető, de vannak nyelvújításkor keletkezett nevek, illetve más nyelvekből magyarosított nevek is. Néhány író is alkotott műveiben neveket, melyekhez ezek hatására kezdtek elterjedni. Névnap naptár mellett ilyen, nevekhez tartozó történetekkel, és a naptárhoz, névnaptárhoz kapcsolódó cikkekkel is gazdagítjuk olvasóink ismereteit a Névnaptár oldalon.