2024. május 26., vasárnap
Fülöp névnapja

Névnap kereső 

Névnap keresőnkkel gyorsan megtalálhatod a keresett névnap időpontját és a hozzá kapcsolódó információkat. Gyors keresés, könnyen átlátható találati lista. Használd a keresési szűrőket, ha egy névnapöt nem találsz, mindenképp próbáld meg bővített nézetben is.

A névnél elég egy karakter meg adni, de ha nem adod meg a teljes keresendő nevet, akkor minden olyan találatot megkapsz amiben szerepel az általad megadott karaktersor. Például az "And " keresésre kiadja az Andrea, Alexandra, András neveket hagyományos nézetben.

 

Fülöp

Névnapok:
Május 1.
Május 26.
Február 16.
Május 3.
Május 11.
Június 6.
Augusztus 23.
Szeptember 20.
Nem:
Férfi
Leírás:

Fülöp névnap Május 1-én és Május 26-án van a hagyományos naptárakban.

A Fülöp férfinév a görög Philippos név rövidülésének a magyar alakváltozata. A név jelentése: lókedvelő. A május végi névnap Néri Szent Fülöphöz kapcsolódik, aki a 16. században élt katolikus pap volt,  Az ő nevéhez fűződik az Oratoriánus rend megalapítása

Az 1990-es években a Fülöp szórványos név volt, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb férfi név között. A Fülöp név nagyon kedvelt a francia és a spanyol uralkodói családban, Spanyolországban hat, míg a franciáknál öt király viselte a Fülöp nevet.

Evelin

Névnapok:
Május 26.
Nem:
Leírás:

Evelin névnap május 26-án van. 

Az Evelin név az Éva angol és francia eredetű továbbképzése, egyes elméletek szerint viszont lehet a kelta eredetű Eiblin vagy a germán eredetű Avelina alakváltozata is. 

Az Evelin az 1990-es években ritka név volt, a 2000-es években a 19-66. leggyakoribb női név.

Aladár

Névnapok:
Február 20.
Március 11.
Április 18.
Május 26.
Június 29.
Nem:
Férfi
Leírás:

Az Aladár germán eredetű férfinév, valószínűleg az Aldarik vagy az Aldemar név megmagyarosodott alakja. Elemeinek eredeti jelentése: öreg, tapasztalt és híres vagy hatalmas. Az 1990-es években igen ritkán fordult elő. A 2000-es és a 2010-esévekben nem szerepel a 100 leggyakrabban adott férfinév között.

Gyöngyvér

Névnapok:
Január 8.
Január 3.
Május 26.
Október 23.
Nem:
Leírás:

A Gyöngyvér névnap január elején szerepel a naptárakban. A Gyöngyvér név AranyJános névalkotása, mely először a Buda halála című műben szerepel. Az író a Gyöngy alkotta alkotta, jelentése gyöngytestvér. ,

Az 1990-es években igen ritka név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név statisztikaiban. .

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Május hónap névnapok