2024. Április 26., péntek
Ervin névnapja

Állati névnapok

2017-08-28 10:21 | Nézettség: 1495
Házi kedvencünk elnevezése nem egyszerű feladat. Ehhez nyújthatnak segítséget az állati névnapokkal foglalkozó weboldalak, könyvek. Az már csak ráadás, hogy innen megtudhatjuk azt is, hogy kedvencünknek mikor van a névnapja.
Állati névnapok

Kutya utónévkönyvA neten bolyongva több helyen is találhatunk kutyanevekkel, kutyanévnapokkal foglalkozó oldalakat. A kutyanévnapok kapcsán a kályhának mindenképpen Winkler Róbert  1998-ban megjelent Kutyautónév című könyve tekinthető. A Kutya utónévkönyv a Magyarországon talált mintegy ötszáz kutyanevet foglalja rendszerbe a kutyák fajtája, alkata és szokásai szerint. A kutyanevekhez pedig  névnapokat rendel.

Marketing céllal számos  hivatalos termék oldal is publikál állati névlistákat. A Pedigree oldalán is  megtalálhatjuk a Kutyanév kereső funkciót, míg a Fressnapf oldala pedig már a kutyánk típusához segít nevet választani a Kutyanév határozóval.

A Kutyanevnap.hu oldalon megtalálhatjuk a 20 leggyakoribb kutyanevet hazánkban az oldal látogatóinak jelzései alapján. A lista a következő:  Buksi, Picúr, Morzsa, Mackó,Tappancs, Pamacs,  Rex, Molly, Liza, Fifi, Csöpi, Bundás,  Lady,  Suzy, Bobby, Alex, Néró, Roki,  Jenny, Dorka.

A lista harmadik helyén szereplő kutyanév névnapja március 15-én van, Petőfi Sándor tiszteletére, aki az Anyám tyúkja című versében Morzsa kutyát is megszólítja.  A Mancsok névnapja szeptember 21-én található a kutya-névnaptárban., a leghíresebb magyar mentőkutya egyik akciójának az emlékére.

Kutya névnapok, macska névnapok

Nemcsak a kutyák és a cicák részére találhatunk névnaptárat az interneten, hanem a nyuszik és a tengerimalacok számára is választhatunk nevet és ünnepelhetjük a névnapjukat.

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Április hónap névnapok