2024. Április 20., szombat
Konrád, Tivadar névnapja

Dalban mondom el, hogy Boldog névnapot!

2021-12-19 22:50 | Nézettség: 1620
A névnap, mint téma folyamatosan megjelenik a zenei előadóknál kezdve Szécsi Páltól, az Első Emeletig, de napjaink zenekarai, mint a United, vagy a Belmondo is készítettek névnapi köszöntő dalokat! Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorral.
Dalban mondom el, hogy Boldog névnapot!

Szécsi Pál: Egy szál harangvirág

Talán az egyik legismertebb névnapos dal Szécsi Pálhoz köthető, az Egy szál harangvirág 1970-ben készült. Ian Ivanovici - Donauwellen című szerzeményére írta Szécsi Pál a második dalszövegét "Egy szál harangvirág" címmel. A dalban azért szerepel a harangvirág, mert Szécsi Pál 1970. október 15-én öngyilkossági kísérletet követett el és Harangozó Teri megmentette az életét. Az énekes ezzel is köszönetet szeretett volna mondani Terikének, akinek ráadásul az öngyilkossági kísérlett napján volt a névnapja, amely szintén visszaköszön a dalszövegben.

 

Első Emelet: Boldog névnapot!

A 80-as évek végén volt az egyik legnépszerűbb zenekar az Első Emelet, akik szintén névnapos dallal jelenteke meg. Számukat később Császár Előd is feldolgozta.

 

United: Boldog névnapot!

 

Belmondo: Boldog névnapot!

 

 

Dupla KÁvé: Boldog névnapot!

A mulatós zenét kedvelőknek a Dupla KáVé zenekar névnapi köszöntős számát ajánljuk.

 

Mesegyár Zenekar: Boldog névnapot!

Ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem, hiszen ők azok akik alig várják a névnapjukat. Gyerekzsúrokon a Mesegyár Zenekar névnapi köszöntőjével nagy sikerünk lehet, persze csak akkor ha nem szülinapi zsúron vagyunk.

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Április hónap névnapok