2024. május 2., csütörtök
Zsigmond névnapja

Ezért érdemes a névnapokra nagy hangúlyt fektetni life coachként

2023-12-13 12:42 | Nézettség: 253
Szponzorált tartalom
Amikor valaki coachként magánpraxist üzemeltet, nagyon fontos lehet, hogy ezt a lehető legnagyobb maximalizmussal végezze. Mindenre oda kell figyelni – kiemelten fontos, hogy a kliensek jól érezzék magukat, mikor elmennek hozzád. De mégis, miért fontos a névnapok használata és az, hogy a nevén szólítsd a másik embert?

Mindenki a saját nevét szereti a legjobban

Ez egy alapszabály az önfejlesztő szakirodalomban – mindenki a saját nevét szereti a legjobban hallani. Ennek köszönhető, hogy rengeteg life coach szakember úgy kezdi a beszélgetést a klienseivel, hogy „hogy érzed magad, X/Y?” - hiszen, ezzel a megtisztelő figyelmét mutatja ki a szakember a páciens irányába.

Soha ne mondd negatív tónussal

Soha ne akarj negatív tónussal beszélni, hiszen ezzel rendkívül unszimpatikussá válhatsz a másik fél számára. Mindig legyél a magad módján pozitív – és próbálj meg olyan becenevet kitalálni life coachként, amit a másik is szeret. Ha kell, akkor külön kérdezd meg, hogy hogy szeretné, hogy szólítsd őt!

A névnap egy külön bónusz alkalom

A névnap egy extra lehetőség, külön bónusz alkalom, ami kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a másikat a nevén szólítsd. Ilyenkor ugyanis az emberek a saját nevüket ünneplik – és ez rendkívül különlegessé teszi azt a bizonyos napot az emberek számára. Bizonyos kutatások szerint vannak, akik majdnem annyira értékelik a névnapjukat, mint a szülinapjukat.

 

Ezért érdemes a névnapokra nagy hangúlyt fektetni life coachként

Miért jó a life coaching, mint szolgáltatás?

Ha már említettük a cikkben ezt a kifejezést – miért rendkívül hasznos a life coaching, mint szolgáltatás? Ennek az az oka, hogy ennek az eszköznek a segítségével rendkívül hatékonyan tudsz kérdésekre válaszokat találni. Ennek köszönhetően kifejezetten keresett és ismert rengeteg ember körében, akik szeretnének előrébb lépni a megakadásaikkal.

Sokan ráadásul a névnapjukon mennek el egy jó szakemberhez, és ott beszélik át a különféle problémáikat együttes erővel, közös erőfeszítéssel. Egy hallgató, empatikus figyelem mindig nagyon jól jön – és ezt a legtöbben meg is tudják erősíteni.

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Május hónap névnapok