2024. május 5., vasárnap
Györgyi névnapja

Hosszú hétvégék 2024 - Tervezz előre!

2023-08-30 15:56 | Nézettség: 1263
Július 13-án jelent meg a Magyar Közlönyben a 15/2023 (ViI.13) GFM rendelet a 2024.-es munkaszüneti napok körüli munkarendről, mely rendelet szabályozza a munkanapáthelyezéseket, így már idén nyáron kiderült, hogy a 2024-es évben mikor lesznek hosszú hétvégék és az is hogy mikor kell szombaton dolgoznunk.

Tervezz előre, már most nekiállhatunk a 2024-es utazásainkat tervezni, számolhatunk a hosszú hétvégék adta lehetőségekkel. A rendelet alapján összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2024-ben.

Munkanap áthelyezések 2024

A Magya Közlönyben közzétett információk alapján a 2024. évi munkaszüneti napok körüli - a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó - munkarend a következő:

2024. augusztus 3., szombat munkanap

2024. augusztus 19., hétfő pihenőnap

2024. december 7., szombat munkanap

2024. december 24., kedd pihenőnap

2024. december 14., szombat munkanap

2024. december 27., péntek pihenőnap

Szombati munkanapok 2024-ben

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint 2024-ben három szombatra áthelyezett munkanap várható: augusztus 3-án, december 7-én, és december 14-én lesz egy nappal rövidebb a hétvégénk. Cserébe viszont, a ledolgozott szombati munkanapokért lesz több hosszú hétvégénk is lesz, köztük egy 6 napos igazán hosszú hétvége.

Hosszú hétvégék 2024-ben

Köszönhetően a munkanap áthelyezéseknek és mivel ünnepnapjaink közül egyik sem esik hétvégére, hét hosszúhétvégére is készülhetünk 2024-ben. Ezek közül négy 3 napos hosszú hétvége, a két 4 napos hosszúhétvége, sőt Karácsonykor egy 6 napos hosszú hétvége is vár ránk.

Három napos hoszú hétvégék 2024-ben

3 napos hosszú hétvége a következő eseményekhez kapcsolódik: Újév napja mely hétfőre esik, így az előző év utolsó hétvégéjével lesz harom napos hétvége. a március 15-ei nemzeti ünnephez, a május 20-i Pünkösdhétfőhöz és Mindenszentekhez. Nézzük a pontos dátumokat:

  • Újév - 2023. December 30 (szombat) - 2024. Január 1 (hétfő)

  • Márciusi Forradalom Ünnepe - 2024. Március 15 (péntek)-17 (vasárnap)

  • Pünkösd - 2024. Május 18 - 20

  • Mindenszentek - 2024. November 1-3

Négy napos hosszú hétvégék 2024-ben

4 napos hosszúhétvége: március 29. és április 1. között esedékes húsvéti ünnep, és az augusztus 17. és 20. közötti Államalapítás ünnepe.

  • Húsvét 2024 március 29 (péntek) - április 1 (hétfő)

  • Államalapítás Ünnepe - Augusztus 17 (Szombat) - 20 (kedd)

Karácsonykor pedig egy hat napos hosszú hétvégén pihenhetjuk ki az egész év fárdalmait. 6 napos hosszú hétvége: a karácsonyi ünnepek alatt.

December 24 (kedd) Szenteste, mely pihenőnap lesz amit korábban ledolgozunk, december 25-26 Karácsony, majd December 2 (péntek) ismét csak pihenőnak.Ezt követi a hétvége.

Pihenés és Feltöltődés - Kreatív Ötletek 3 vagy 4 Napos Hosszú Hétvégékre

A hosszú hétvégék kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy kikapcsolódjunk a mindennapi rohanásból és valóban átadjuk magunkat az élményeknek. Ha éppen egy 3 vagy 4 napos hosszú hétvégére készülsz, mutatunk néhány izgalmas programötletet, hogy minél többet hozhass ki ebből az időből.

Pihentető kiruccanás - utazás: A hosszú hétvégék tökéletesek arra, hogy elutazz egy közelben lévő városba vagy faluba. Foglalj szállást egy hangulatos panzióban vagy vendégházban, és fedezd fel a környéket. Séta a természetben, helyi látnivalók felfedezése és helyi konyha kipróbálása mind hozzájárulhatnak a pihentető kikapcsolódáshoz.

Hosszú hétvégék 2024 - Tervezz előre!

 

Kulturális Mustra: Látogass el múzeumokba, galériákba vagy történelmi helyszínekre. Egy hosszú hétvége elegendő időt ad arra, hogy mélyebben belemerülj egy kiállításba vagy éppen bebarangold egy város kulturális látnivalóit. Ezt az első ponttal is összkötheted.

Ízorgia és Kulináris Felfedezés: Válaszd az ízek útját és kóstold végig a város vagy környék legjobb éttermeit. A hosszú hétvége ideális lehetőséget kínál arra, hogy ráhangolódj a gasztronómia világára és új ételeket, italokat próbálj ki.

Kikapcsolódás a Természet Mélyén: Keress egy természetvédelmi területet vagy nemzeti parkot, és szervezz sátrazást vagy kempingezést. Töltsd az időt túrázással, madárleséssel vagy egyszerűen a természet közelségének élvezetével.

Spa Élmények otthon: Ha otthon szeretnél maradni, akkor varázsold át a hétvégét egy otthoni wellness élménnyé. Készíts relaxáló fürdőt, használj illóolajokat és gyertyákat, és teremtsd meg a tökéletes pihenés atmoszféráját.

Kreatív Kikapcsolódás: Rajzolj, festj, írj verseket, vagy bármilyen más kreatív tevékenységet végezz. Az alkotás nem csak pihentető lehet, de lehetőséget ad arra, hogy kifejezd magad és kikapcsolj az aggodalmakból.

Kapcsold ki a telefonod!

Digitális Detox A digitális detox során kikapcsolódhatsz a technológiából és az online világból. Engedd el a mobiltelefont és a számítógépet, és töltődj fel azzal, hogy valóban jelen vagy a körülötted lévő pillanatokban. Ehhez nagy bátorság kell és akaraterő! Meg tudod csinálni?

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Május hónap névnapok