2024. Április 25., csütörtök
Márk névnapja

Különleges névnapi ajándékok nőknek

2023-02-07 19:00 | Nézettség: 2174
A névnapi ajándékozás - főleg ha különleges ajándékot akarsz - nem egyszerű feladat, ha friss a kapcsolat akkor azért, ha már több éve, esetleg évtizede együtt vagytok akkor pedig azért. Most a férfiaknak szeretnénk segíteni, mivel lepjék meg párjukat, ha igazán nagy örömöt szeretnének okozni nekik névnapjukon, vagy más ünnepeken.

Egy friss kapcsolatban az ajándékoknak komoly szerepük van, hiszen ezáltal jobban megismerjük a másikat, az ajándékal le akarjuk nyűgözni, elkápráztatni, és annak a gondolatát is távolra akarjuk üldözni, hogy sablonosak, unalmasak vagyunk. Persze itt könnyű dolgunk is van, hiszen nincsenek történelmi előzmények, minden ajándék új.

A tartós kapcsolat esetén pedig nehézség, hogy nem adhatjuk minden évben ugyanazt az ajándékot, hiába volt nagy sikere az elmúlt évben, mivel a nők általában szeretik a változatosságot. Az évek múlásával pedig fogynak az ajándék ötletek.

Az első dolog amit el kell dönteni, hogy az ajándék praktikus vagy érzelmi legyen, illetve, hogy csak a nőnek szól, vagy a férfi is részesül belőle, esetleg ketten együtt használjátok.

Női ajándékok típusai


A tökéletes ajándék sorszor nem is magából a tárgyiasult ajándéktól lesz igazán tökéletes, hanem sokszor attól, hogy mennyire találjuk ki párunk vágyait, gondolatait ugyanis az ajándékozás a szeretet kimutatásáról szól. Sokszor fontosabb az ajándékvásárlásba belerakott figyelem, mint a névnapi ajándék ára.

Különleges névnapi ajándékok nőknek

A névnapi meglepetéseket három kategóriába sorolhatjuk

  • Hasznos ajándékok
  • Szórakoztató érték értékkel bíró ajándékok
  • Belső jelentéssel vagy emocionális töltéssel bíró ajándékok

A nőknél általánosságban elmondható, hogy az ajándékok esetén a hasznosságot kevésbe értékelik, mint a szórakoztató, de leginkább az emocionális töltettel bíró ajándékokat, mint a férfiak. A férfiaknál az ajándékok hasznossága az egyik legfontosabb szempont.

Az ajándék ötletek számbavételénél ezeket a szempontokat is vegyük figyelembe.

Virágot a virágnak, soha ne köszönts névnapot virág nélkül


A virág az, ami nélkül nincs ajándék nőknek. A virág az kötelező dolog, kivéve, ha a hölgy allergiás rá, vagy tudjuk róla, hogy ki nem állhatja a virágokat. A virág a legtöbbesetben csak kisérő, vagy kiegészítő, ezért elég egy kis csokor vagy egy szál virág is, ha mellé kap valami más ajándékot is.

De a virág lehet a fő ajándék, amennyiben a parunk ismerősünk szereti a virágokat, szeret kertészkedni. Ekkor természetesen cserepes virágban gondolkodjunk. Ne elégedjünk meg a legtöbb virágboltban található egyszerű, mondhatni kommersz virágokkal, keressünk valami igazi különlegességet.

Ajánljuk figyelmetekbe a banánfa.hu oldalt, ahol igazi kuriózumokra bukkanhattok az egzotikus növének és hawai rőzsák között. Nekünk a kedvencünk a havai rózsa, egyrészt mert hazánkban ritkaség és fantasztikus virágai vannak. Tartása nem egyszerű, de azért megoldhati az itthoni körülmények között is.

Hawai rózsa

Sajnos, amennyiben virágzó hawai rózsát szertnél ajándékba adni, nem biztos, hogy az adott évszakben rendelkezésre áll, illetve ennek a beszerzését ne hagyd az utolsó pillanatra. A virág mellé adj gondozási útmutatót vagy azt, hogy az hol érhető el.

Ezeket a különleges virágokat nem ajánljuk olyan hölgyeknek, akik nem szeretik gondozni a növényeket tekintettel arra, hogy hamar tönkremennek, így nem okoznak örömet és csak pénzkidobást jelent az ajándékozás.

Hass az érzelmekre, legyen emlékezetes az a névnap


Mint korábban írtuk, a nőknél az egyik legfontosabb szempont, hogy legyen érzelmi töltése, belső jelentése és persze legyen egyedi. A legjobb ajándék nőknek, ha az ünnepen a középpontba tud kerülni. Ha olyan névnapi ajándék jár a fejedben, ami megmozgatja az érzelmeket, akkor találd ki a megfelelő ajándékozási ceremóniát is.

Hívd segítségül a művészetet


Bátran nyúljunk festményekhez, művészeti alkotásokhoz. Itt az egyediség garantált. Keress fel egy művészt és próbálj meg egy kis cseppet a párodból belecsempészni a műalkotásba. Például a festményre kerüljön rá a pad, ahol először megcsókolt, vagy valami olyasmi, ami a kettőtök titka, esetleg valami, ami nagyon jellemző a hölgyre.

A megjelenítést bízd rá nyugodtam a művészre. Ha ettől nem hatódik meg, akkor semmitől. Itt se feledkezz meg az időtényezőről, hogy a névnapi ajándék időben elkészüljön.

Írj verset, tedd egy fotókönyvbe


Egy hosszabb kapcsolat esetén, ahol már rengeteg közös képetek van, készíts egy fotókönyvet egy kiválasztott évről vagy időszakről, írj egy verset a párodnak, vagy novellát és rejtsd a képek közé.

Jó lesz visszaemlékezni a képek segítségével, és az írásodtől biztosan meg fog hatódni legyen az irodalmilag bármilyen suta. Az ajándék mellé egy jó palack bor és kész a romantikus visszaemlékezős este.

Praktikus névnapi ajándékok nőknek


Amivel biztosan nem lehet mellélőni az a parfüm.


Nem javasoljuk, hogy minden évben parfüm legyen a névnapi ajándék, de az is igaz, hogy a parfüm a klasszikus ajándék nőknek. Ha már parfüm, akkor itt is próbálj egyedi lenni, ha még friss a kapcsolat és nem tudod, miylen illatokat kedvel, akkor nyugodtan válassz olyat ami neked tetszik, hiszen úgy is azt szeretnéd, hogy neked virágozzon és illatozzon.

Ékszertartó doboz, mint névnapi ajándék

Egy szép ékszertartó doboz minden nőnek tetszik, célszerű olyat választani, amely már maga is esztétikai élmény, semmiképp sem az IKEÁ-ból rendeljük ilyen ajándékot. Ennek megvan az az előnye, hogy a következő ajándékot is előrevetítheti, amely lehet egy ékszer. Általában a fésülködő asztalra kerül, de akár  az éjjeliszekrényre is tehetik a hölgyek, így a hálószoba dísze is lehet.

Ékszerdoboz

Szórakoztató névnapi ajándék párosan


Vidd el kirándulni és véletlenül sétáljatok be egy top étterembe


Szervezz a névnapjára, vagy a legközelebbi hétvégére egy kirándulást és menjetek el egy romantikus ebédre vagy vacsorára egy TOP éttrembe.

Figyelj arra, hogy legyen asztal foglalva, ezekben az éttermekbe általában hónapokkal előre kell foglalni, így a szervezést korán kell kezdeni. Ügyelj arra, hogy a megfelelő ruha is legyen nálatok. Azzal még tudod fokozni a hatást, ha megszervezetd, hogy az étterem is köszöntse fel az ünnep alkalmából.

Ajánlatunk a szegedi Alkimista Kulináris Műhely, mely kiváló egy ilyen meglepetésre. A miniétterem nemrég kapott Michelin ajánlást.

A méltán híres étterem apró, 16 férőhelyes vacsoraétterem Szeged műemléki szívébe rejtve. Szokatlan stílusa nagyban függ ettől a szándékos elrejtettségtől: intim belső tér a belváros lüktetésében, a régióban egyedülálló, 9-11 fogásos degusztációs vacsorák, a független szabadkonyha és a séf által vezetett esték teszik egyedivé ezt a kulináris műhelyt.

Alkimista Kulináris műhely

Az Alkimista egyike az ország 7 legjobb progresszív magyar konyhájának: új ötletek, öreg és modern technikákal való sajátos keveredése, az étterem étlapja tulajdonképpen egy mese a tájról, a Dél-Alföldről. Az ide latogatók fantasztikus gasztronómiai élményben részesülnek.

Szeged városa pedig szintén megér egy misét, tele van látnivalóval, műzeumokkal, parkokkal és a lenyűgöző Tisza-parttal..


Kalandra fel - igazi ajándék nőknek


Ha szeretitek a kalandokat és a kíhívásokat, akkor fizesd be egy élményre, amiben ő vagy akár mindketten részt tudtok venni. Ilyenek lehet a sétarepülés, de akkár egy közös főzés egy gasztroguruval. Bizonyos kalandokkal azért óvatosan bánj, hiszen egy ejtőernyős ugrás nem biztos , hogy mindenkinél nyerő.

Reméljük tippjeinkkel könnyebben tudsz igazi különleges ajándékot adni párodnak, barátnődnek, szerelmednek. Ugyan névnapi ajándékokról írtunk, természetesen mind születésnapra, mind ünnepi alkalmakra, mint például a házassági évforduló nyugodtan lehet csemegézni ebből az írásból.

A légyeg, hogy örömöt okozzunk és ne egy kötelező feladat legyen a névnapi ajándék vásárlása vagy készítése. Hölgy olvasóinkat pedig arra bíztatjuk, hogy osszak meg ezeket a titkokat férfi ismerőseikkel, néha nem árt segíteni, írányítani őket, hogy tudják, hogy mik a jó névnapi ajándékok nőknek.

Kövesd Blogunkat, ahol sok érdekességgel találkozhatsz!

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Április hónap névnapok