2024. Április 26., péntek
Ervin névnapja

Magyar whiskey karácsonyra, zabwhiskeyt dobott a piacra a Gemenc Distillery

2022-11-30 10:17 | Nézettség: 1076
November végén új termékkel jelentkezett a Gemenc Distillery, Magyarország legkisebb kereskedelmi lepárlója. A limitált kiadású magyar gabonawhiskey - mely 75% zabot és 25% kukoricát tartalmaz - kuriózumnak tekinthető a magyar piacon. Fadobozban igazán szép ajándék lehet karácsonyra, de akár névnapra, születésnapra is.

A pörbölyi lepárló az ország egyetlen olyan whiskey lepárló üzeme, ahol csak gabonawhiskey állítanak elő. A 2015 óta működő üzem tulajdonosa, Szőke Lajos kísérletező kedvéről híres, így az alap bourbon típusú whiskey mellett számos egyedi és különleges összetételű párlat is megtalálható a Gemenc Distilllery termékpalettáján. Ez egyik ilyen különlegesség a napokban piacra dobott zabwhiskey.
 

Magyar whiskey karácsonyra, zabwhiskeyt dobott a piacra a Gemenc Distillery

Szőke Lajos elmondta, hogy ebből a típusból csupán egyetlen hordó készült még 2017-ben és 5 éves érlelést követően idén novemberben került palackba, ami szintén különlegesnek mondható a Gemenc whiskeynél, hiszen általában 3 éves érlelést követően palackoznak. 
Mindösszesen 90 fél literes üveg készült belőle. Az érlelés, ahogy a lepárlómester fogalmazott, krokodilra égetett zempléni tölgyfa hordóban történt. A párlatot az egyébként nagyon kedvelt kocka formájú üvegbe töltötték. 

A Gemenc whiskeyk között találjuk a tokaji hordóban utóérlelt GOLD elnevezésű whiskeyt, a szekszárdi vörösboros hordóban utóérlet RED-et, valamint 100% rozsot tartalmaző 0100-as terméket is. 

Whiskey kedvelő ismerőseinknek nem kell tovább keresni a karácsonyi ajándékot, a termékek elérhetők a whiskeyshop webáruházban. 

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Április hónap névnapok