2024. március 28., csütörtök
Gedeon névnapja

Meztelen kertészek

2017-05-05 22:44 | Nézettség: 813
Egy amerikai tanulmány szerint a második leggyakoribb meztelenül végzett tevékenység a kertészkedés köszönhetően a 2005 óta tartott Meztelen Kertészkedés Világnapjának. Csak remélni tudjuk, hogy az első helyen a rangsorban a szex áll. Meztelen kertészkedés világnapja kapcsán a május első hetében számos Facebook bejegyzéssel is találkozhattunk.

Persze a világnapok világában már semmin sem lepődik meg az ember. Kicsit utána olvasva rájöhetünk, hogy ezt sokan komolyan is gondolják. Május első szombatján mehetünk meztelenül palántázni, virágot ültetni, hirdetve, hogy a természet közeliség nagyon jó dolog.

Meztelen kertészek világnapja

A világnap  ötlete 2005-ben  Mark Storey, a Nude & Natural magazin szerkesztője, illetve Jacob Gabriel agyából pattant ki. Az első két évben szeptember közepén került megtartásra az esemény, 2007-től azonban átkerült május első szombatjára. A világnapnak saját weboldala és  Facebook oldala is van.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a mozgalom politikamentes, nem kapcsolódik egyetlen szervezethez sem és nem a magamutogatásról, vagy a  szexualitás hangsúlyozásáról szól. Fontos, hogy nem közös rendezvényeket tartanak, hanem mindenki a privát szférájában egyedül vagy családja körében "vesz részt" az eseményen.  A nap lényege visszatérni az édeni állapotokhoz és harmóniába kerülni a természettel. 

Meztelen kertészek

A meztelen kertészkedés nem XXI. századi őrültség, komoly történelmi hagyományai vannak. Az első meztelen kertészpár tulajdonképpen Ádám és Éva volt az Édenkertben. A huszadik század elején Edna St. Vincent Millay ismert amerikai költő és a feminista is híres volt meztelen kertészkedéséről. A költőnő a new york-i Steepletop épületben meztelenkedett a kertjében bohém életstílusának részeként.

Az első sokkból felocsúdva és továbbgondolva a dolgot - bár még nem találkoztam meztelen kertészekkel kis hazánkban- itthon is lehetne népszerűsíteni a ruha nélküli kertészkedést. Mindjárt egy imázsfilmmel nyithatnánk. Bálint gazda meztelenül - piros 18-as karikával takarva az intim részeket  - adna tavaszi veteményezési és virágültetési tanácsokat, majd elszavalná a "Kertész leszek, fát nevelek, ruha nélkül kertészkedek" kezdetű József Attila átiratot.  

A tizenéves fiúknál biztos nagy sikert aratna ez a nap, hiszen eddig csak titokban leskelődve nézhette meg a szomszéd hölgyet  az erkélyről, aki a szomszéd kertben a tuják alatt monokinizett, mostantól viszont akár segíteni is átmehetnének neki ezen a napon. Persze nem felejtkezhetünk el a szükséges törvénymódosításokról sem, hiszen ahhoz, hogy a köztereken és a nyilvános parkokban is ünnepelhessük a Meztelen Kertészkedés Világnapját, szükséges lesz a BTK módosítása, abban a tekintetben, hogy ezen a napon ne legyen szeméremsértés a nyilvános helyen történő meztelenkedés. 

Továbbmegyek, a Közterület Felügyelet dolgozóinak ezen a napon prémiumot fizetnék ruha nélküli munkavégzés esetére. Létrehoznánk az MMK (Magyar Meztelen Kertészek) Facebook oldalát is, ahol posztolni lehetne a tagoknak az eseményen készült fotókat. Ellentétben a meleg éghajlatokkal, nálunk gondot okozhat az időjárás, hiszen május elején akár a 25 foktól akár a pár fokos mínuszig bármi előfordulhat. Az előzetes időjárás jelentés figyelembe vételével, hideg idő esetén a világnapot ideiglenesen Üvegházi Meztelen Kertészkedés Világnapjára keresztelnénk, a fő ünnepséget pedig az állatkert pálmaházában tartanánk.

Végül összeszedtük, hogy mit ne csináljunk a kertben ezen a napon, illetve milyen veszélyeket rejt a meztelen kertészkedés:

  • rózsakertben, illetve tüskés növényekkel teli kertben ellenjavalt a tevékenység
  • ne permetezzünk
  • mezítláb az ásás sem könnyű
  • és külön felhívjuk a figyelmet, hogy férfiak számára az izgalmi állapotban történő sövénynyírás balesetveszélyes

Figyelmeztetés

Kérjük írásunkat ne használják forrásként, tekintettel arra, hogy számos állítás a képzelet szülötte, kitaláció, mindemellett valós tények is  szerepelnek benne a Meztelen Kertészkedés Világnappal kapcsolatosan. Írásunkkal arra próbálunk rávilágítani, hogy nem kell feltétlenül minden őrültséget átvenni,  ettől persze még bárki kertészkedhet ruha nélkül az év bármely napján ha úgy tartja kedve, vagy nudizhat kertjében ha ez örömöt és jóérzést okoz neki. Ha minden napra jut egy idióta világnap - akkor az igazán fontosak és nemes célt szolgálók fognak elhalványulni, ezt ne felejtsük el.

Kép forrása: http://wngd.org/

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Március hónap névnapok