2024. március 29., péntek
Auguszta névnapja

Mi a csavaranya?

2022-11-17 02:49 | Nézettség: 543
Szponzorált tartalom
A csavaranya a csavarkötés fontos alkotórésze. Egy fém gyűrű, mely leggyakrabban menetes furattal rendelkezik, a menet egy a furattal azonos méretű csavar menetének a negatívja. A csavaranya külső formája egy tengelyesen szimmetrikus mértani alakzat, mely úgy kerül kialakításra, hogy a megfelelő szerszámok arra illeszkedni tudjanak. A külső forma által megkülönböztetünk hatlapú-, négylapú-, szárnyas- és gyűrűs anyákat. A leggyakoribb alakzat a hatlap forma, melyre villáskulcs, csillagkulcs és csőkulcs is illeszthető.

Az anyák méreteit és anyagát nemzetközi szabványok- mint a DIN és az ISO szabvány – szabályozzák. A szabványtermékeken kívül azonban szükség lehet különleges feladatokra szánt, egyedileg, forgácsolással előállított példányokra is, ezeket rajz alapján, az igényeknek megfelelően állítják elő a gyártók.

A csavar és a csavaranya az alátéttel együttesen alkotja a csavarkötést. Bizonyos esetekben a kötés részét képezi még a csavarbiztosítás is, de a csavaranyák önmagukban is képesek lehetnek a kilazulás elleni védelmet biztosítani. 

Mi a csavaranya?

Az önzáró anya

Az önzáró anya egy olyan anya típus, amely tartalmaz a menetes furat egyik oldalán egy polimer gyűrűt is. Mivel ennek a műanyag gyűrűnek a funkciója az, hogy stabilabbá tegye a kötést, úgy van megtervezve, hogy kisebb legyen a belső átmérője, mint amekkora az anyához illő csavar külső átmérője, így a csavar menetét körbevéve deformálódik a behajtáskor. Az önzáró csavar műanyag gyűrűje növeli a súrlódást az anyacsavar menetének felső és a csavar menetének alsó oldalai között. Emellett szorítóerőt is gyakorol a csavarra.

Csavarok, anyák és alátétek széles választéka, kiváló minőségben

Amennyiben Önnek tevékenysége kapcsán kötőelem igénye merül fel, válassza a Ferdinand Gross széles kínálatát és magas színvonalú szolgáltatásait! Akár egyedi, akár rendszeres a kötőelem igény, a cég szakértő munkatársa biztosan megtalálják az Ön számára legkedvezőbb megoldást!

Webáruházukon keresztül gyorsan és könnyedén leadhatja egyedi megrendelését, míg kanban szolgáltatásaiknak köszönhetően biztos lehet abban, hogy javítási, karbantartási vagy gyártási folyamatai a kötőelem hiány miatt biztosan nem fognak fennakadni.

Spórolja meg akár a C-termék beszerzési költségek akár 70 %-át! Kérjen személyes tanácsadást, és engedje, hogy a megtalálják az Ön számára legmegfelelőbb, egyedi, személyre szabott szolgáltatási formát!

Vegye fel velük a kapcsolatot telefonon: +36 1 425-7523 vagy e-mailben: info@schrauben-gross.hu.

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Március hónap névnapok