2024. Április 23., kedd
Béla névnapja

Mire kerestünk legtöbbször a Google-ön? Itt a 2022-es lista

2022-12-07 20:03 | Nézettség: 436
A Google közzétette melyek voltak a 2022-es év legkeresettebb kifejezései a Google keresőmotorjában. Több kategóriában jelentek meg a TOP keresések és akár országonként is megnézhetjük a TOP listákat "Year in Search" oldalon. Idén már 25. alkalommal hozta nyilvánosságra a Google ezeket a listákat, így ennek komoly hagyománya van. Nézzük mely szavakra, kifejezésekre kerestek a nagyvilágban idén legtöbbször!

Globális TOP Lista a keresések között


Az első helyen a „ wordle” szó áll, második az India vs England mérkőzés, harmadik helyen nem meglepő módon Ukrajna szerepel és negyedik az idén elhunyt angol királynő, II. Erzsébet. A top 10-es listára hatodik helyen került fel a Word Cup a katari labdarúgó világbajnokságnak köszönhetően, az Iphone 14, mely a 8. helyen szerepel, egy hellyel megelőzi Jeffry Dahmert, aki a róla készült sorozatnak köszönheti kiemelkedő pozícióját.


Keresések emberekre


A listát a zaklatási peréről elhíresült Johnny Depp vezeti, megelőzve az Oscar gálán pofozkodó Will Smith-t. Harmadik helyre került Johnny Depp felesége, Amber Heard. Az ukrajnai háborút kirobbantó Putin „csak” a negyedik helyen szerepel.

A hírek közötti keresés

Természetesen a hírek között az első két helyen az Ukrajnai háború és Erzsébet királynő halála áll. Harmadik helyen pedig a választási eredmények szőösszetétel. A tizes listár felkerült Johnny Depp pere és Will Smith "Oscar díjjas" alakítása is.

Ki volt a legnépszerűbb a sportolók közül?

Érdekes a tenisz súlya a keresésekben, az első három helyen világhírű teniszezőket találunk, és foci világbajnokság ide vagy oda, a labdarugók közül csak Gerard Piqué szerpelt a TOP 10-ben.

 

  1. Novak Djokovic
  2. Rafael Nadal
  3. Serena Williams
  4. Manti Te'o
  5. Shaun White
  6. Yuzuru Hanyu
  7. Brittney Griner
  8.  Gerard Piqué
  9. Cain Velasquez
  10. Carlos Alcaraz

 

Mire kerestünk legtöbbször a Google-ön? Itt a 2022-es lista

Nézzük mozifilmek közül melyik érdekelte legjobban az embereket 2022-ben

A TOP listát az új Thor film vezeti, ezt követi a Black Adam, majd  Tom Cruiseal a Top Gun: Maverick. A tizes listán szerpel még az Encanto, a Batman és a Jurassic World utolsó része is.

A Google tájékoztatása alapján a  ‘Year in Search’ listái a Google Trends anonim, statisztikailag összesített adatai alapján készültek, melyekből a duplikációk, spam-ek kiszűrésre kerülnek.

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Április hónap névnapok