2024. Április 28., vasárnap
Valéria névnapja

Anyák napja 2023: Ötletek az ajándékozáshoz és köszöntéshez

2023-04-28 19:25 | Nézettség: 995
Anyák Napja az a különleges alkalom, amikor hálánkat fejezhetjük ki édesanyáinknak, nagymamáinknak és minden olyan nőnek, aki fontos szerepet játszik az életünkben. Tudjuk, hogy sokan nehezen választanak ajándékot az ünnepre, ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy segítsünk a tökéletes ajándék megtalálásában, amelyek garantáltan mosolyt csalnak szeretteid arcára.

 

Ha tökéletes ajándékot szeretnél anyák napjára

  1. Amit SOHA! nem illik elfelejteni az a méltó ajándék anyák napjára: Lepd meg Édesanyád egy különleges ajándékkal, amely kifejezi azt a szeretet és a megbecsülést, amit iránta érzünk nap, mint nap. A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen a virágoktól kezdve a porcelánbögréken át a gyönyörű ékszerekig. Amivel biztosan nem tudsz hibázni, azok a személyre szabott ajándékok mint például egy kézzel készített fotóalbum, vagy egy gravírozott üvegdísz szívhez szóló üzenettel 
  2. A másik, ami a legnagyobb ajándék az Édesanyáknak az együtt töltött idő Az ajándékozás és a köszöntés mellett ez egy másik módja annak, hogy megmutassuk az Édesanyánknak mennyire fontos számunkra. Becsülj meg minden pillanatot, amit Édesanyáddal tölthetsz, minden perccel mindketten gazdagabbak lesztek! Ha az együtt töltött idő még emlékezetes pillanatokkal is párosul, akkor már biztos a siker!   Hidd el, az a legszebb ajándék Édesanyád számára, ha érzi, hogy szereted és közös perceket szeretnél vele tölteni!
     
Anyák napja 2023: Ötletek az ajándékozáshoz és köszöntéshez

Az ajándékok mellett tovább erősíti a valódi odafigyelés érzését Édesanyádban, ha felkészülsz az anyák napjából és tudásoddal is elkápráztatod. Ehhez is hoztunk néhány tippet!

Készülj fel anyák napja történetéből!

Felkészülhetsz például az Anyák napja történetéből: jól mutatja az ünnep jelentőségét, hogy az anyák napjának története egészen az ókori görög és római kultúrákig nyúlik vissza, amikor is a tavasz istennőit tisztelték ebben az időszakban. Az istennők között voltak olyanok, mint például a görög Rhéa, vagy a római Juno, akik az anyaságot szimbolizálták. A jelenleg ünnepelt anyák napja nem rendelkezik ilyen komoly múlttal. Egy amerikai nő, Anna Jarvis egy kezdte el az ünnep megünneplését az Egyesült Államokban. Az első „hivatalos” anyák napját 1908-ban tartották, és azóta minden évben ünnepeljük.

Anna Jarvis és anyáknapi plakát 1951-ből

Képek forrása: https://www.bbc.com/news/stories-52589173

Szintén jó választás a mikor kérdése… Számodra természetes, hogy május első vasárnapja az Anyák napja. Persze – Magyarországon. Egy profi anyák napja szakértőnek illik tudni, hogy az országok jelentős hányadában – különösen a hagyományt megteremtő angolszász országokban, illetve az európai országokban is – az anyák napja május második vasárnapján van.

Azt is praktikus tudni, hogy az anyák napja nem csak az édesanyáknak, hanem az örökbefogadó anyáknak, nevelőanyáknak, nagymamáknak, mostoháknak és minden nőnek szól, aki az életünkben anyai szerepet tölt be. Erre fontos odafigyelni!

Ha meg még azt is tudod, hogy még az ünnep elnevezése is változatos, akkor igazi szakértővé léptés elő. Az anyák napja a világban különböző neveken ismert. Például az Egyesült Királyságban anyák napja helyett anyák vasárnapjáról beszélnek.

Számok anyák napjára

Aztán ha igazán tájékozott szeretnél lenni és ezzel elkápráztatni Édesanyádat, akkor konkrét számokkal és adatokkal is csillogtathatod „anyai kérdésekben” történő maradéktalan felkészültségedet. Néhány beszélgetést indító téma, ami biztos tipp, ha rákészülsz:

Tudod, hogy az anyák életkora Magyarországon is jelentősen emelkedik? Igen ez bizony így van, míg régebben (a 2010-es évek elejéig) a magyar nők többsége 30 évesnél fiatalabb volt, amikor gyermeket szült, azóta inkább jellemzőbb a 30 év feletti gyermekvállalás.

Mennyi Anya lehet Magyarországon? Nagyon sok. Szerencsére ezt nem Neked kell összeszámolni, a KSH elég részletes adatokat közöl, ha utána akarsz nézni. Szerintünk már akkor is jó vagy, ha tudod, hogy több, mint 3 millió Édesanyánk van.  

Hány gyereke van egy Anyának? Van, akinek több, van, akinek kevesebb. A leggyakoribb gyermekszám továbbra is két gyermek, másfél millió Édesanya tartozik ebbe a csoportba. Érdekességképp vannak majdnem kétszázezren, akik négy vagy még több gyereket szültek.

Mindent összevetve az anyák napja egy csodálatos ünnep, amit ráadásul maguk az anyák is nagyon szeretnek. Ezt jól bizonyítja, hogy az anyák napja a harmadik legnépszerűbb ünnep az anyák számára, az első a születésnapjuk, a második pedig a karácsony. Reméljük tudtunk segíteni mind az ajándékozásban, mind a felkészülésben. Az a fontos, hogy a lényeg megmaradjon: az anyák napja az a nap, amikor az emberek egy pillanatra megállnak és elismerik az édesanyák munkáját és folyamatos áldozathozatalát azért, hogy boldog életet élhetünk.

Anyák napja

 

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Április hónap névnapok