2024. május 26., vasárnap
Fülöp névnapja

Erika névnap

Névnapok:
Augusztus 31.
Január 24.
Február 9.
Május 18.
Augusztus 21.
Nem:
Eredet:
germán

Erika névnap eredete

Erika névnap Augusztus 31-én van a hagyományos naptárakban.

Az Erika női név az Erik férfinév női párja, a név jelentése nagyra becsült. Gyakran tévesen azonosítják az erika (hanga) növénynévvel. 

Az Erika név gyakorisága és becézése

Az 1990-es években gyakori név, a 2003-2004-ben a 83-90. leggyakoribb női név, de azóta nem szerepel az első százban. Az Erika nevet az alábbiak szerint lehet becézni: Erus, Ekka, Era, Erás, Ercsa, Ercsi, Ercsó, Eri, Erka, Erkó, Eróka, , Rika

Úgy tűnik, az Erika név és a zene, éneklés kapcsolata bizonyítható a hazai híres Erikákkal: Géczi Erika énekesnő, Markovics Erika operaénekes, Náray Erika színésznő, szinkronszínész, Miklósa Erika koloratúrszoprán operaénekes és talán a legismertebb . Zoltán Erika énekesnő.

1994-ben felvette az Erika C. művésznevet. Nvéhez másfél millió eladott lemez kötődik. Többször lett az Év énekesnője, és Emerton-díjat is kapott.

A dal címe egyrészt a "hanga" (latinul Erica) növényr utal, másrészt az "Erika" női névre. A dal hagyománnyá vált a erősen poroszos jellegű Chilei Hadseregben is. Magyarországon is készült egy változata, amelyet "Rózsika" címmel ismerünk.

 Az "Erika" egy német katonadal. Herms Niel szerezte ezt a dalt a 1930-as években, és rövid időn belül rendkívül népszerűvé vált a Wehrmachtban, főként a szárazföldi erőknél, de kisebb mértékben a haditengerészetnél is.

Erika névnapi köszöntő

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Május hónap névnapok