2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

A Csokoládé világnapjai

2022-05-20 23:16 | Nézettség: 786
A Csók Világnapja után egy nappal egy másfajta édes élvezet világnapja, a Csokoládé Világnapja következik július 7-én. De mint általában a csokiból sosem elég egy, így a csokoládé világnapjából is többet tartanak számon.
A Csokoládé világnapjai

A csokoládé legelterjedtebb világnapja július 7-én van. Ennek egyik magyarázata lehet, hogy állítólag 1550 július 7-én volt az első európai bemutatkozása.  A legtöbb ember nem bánja, hogy a csokinak több világnapja is létezik, hiszen akár minden nap lehetne ünnepelni. A csokoládé világnapjait szedtük össze:

  • július 7 - A legelterjedtebb Csokoládé Világnap
  • július 11 - Csokoládés Világnapja, melyet 1995-ben tartották először Franciaországban, azóta az egész világon elterjedt
  • július 28 - Tejcsokoládé Napja
  • szeptember 13 - Nemzeti Csokoládé Nap az Egyesült Államokban


A csokoládénak - főként a nagy mennyiségben kakaót tartalmazó étcsokoládénak - kedvező élettani hatásai is vannak. Csökkenti a koleszterinszintet, tannintartalma antioxidáns, a benne található kálium pedig vérnyomáscsökkentő hatású. Emellett a csokoládé fogyasztásakor endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel. Ezek miatt napi 10 gramm fogyasztása kifejezetten javasolt.

Közelgő névnapok

Névnap kereső

Április hónap névnapok